VEEL GESTELDE VRAGEN

Jumba Algemeen

 • Wat is Jumba?

  Jumba is het interactieve woonplatform voor kopend en verkopend Nederland. Via Jumba kan je makkelijk in contact komen met eigenaren, kopers, makelaars en financieel adviseurs. Daarnaast kan je er via Jumba achter komen wat er bekend is over jouw woning en hoe jouw woning in de woningmarkt ligt.

  In deze tabel zie je wat Jumba anders maakt dan andere huizensites:

  Kan dit op Jumba?Kan dit op andere woning websites?
  Alle woningen van Nederland bekijken
  Mijn eigen woning profiel opstellen
  Mijn eigen woning beheren
  Mijn eigen woning te koop zetten
  Mijn eigen woning delen op social media
  Inzicht in de financiën van mijn eigen woonsituatie
  Bieden op huizen die te koop staan
  Bieden op huizen die niet te koop staan

  Weer weten over onze visie? Je leest hier meer.

 • Waarom staat elke woning op Jumba?

  Onze missie is om de woningmarkt transparanter te maken. Dit doen wij door openbare informatie over woningen te bundelen. Zo heeft iedereen (koper & verkoper) toegang tot de meest actuele data. Daarnaast kan je gelijk kijken wat er bekend is over jouw woning.

 • Hoe kan ik feedback of suggesties achterlaten?

  Jumba is altijd benieuwd naar wat jij (onze gebruiker) van Jumba vindt! Als Jumba zijn we continu bezig met het verbeteren van ons platform. Door jouw opmerkingen, ideeën of suggesties met ons te delen tillen we met zijn allen Jumba naar een hoger niveau. Via ons feedbackformulier of ons contactformulier kun je makkelijk jouw gedachte over Jumba met ons delen.

Mijn woning op Jumba

 • Mijn woning staat op Jumba, hoe kan dat?

  Op Jumba tonen wij alle woningen in Nederland, te koop en niet te koop. Ons doel hiervan is een woningmarkt creëren waar transparantie voorop staat. Om een transparante woningmarkt mogelijk te maken verzamelen wij van elke woning in Nederland openbare data. Zo weet jij welke gegevens over jouw woning bekend zijn. Vervolgens biedt Jumba jou de mogelijk om zelf de regie te nemen over jouw woning door de mogelijkheid te bieden om jouw woning te claimen.

 • Hoe verwijder ik mijn woning van Jumba?

  Mocht je ons gedachtegoed en de reden voor het oprichten van ons woonplatform (tegengaan krapte op de woonmarkt, verbeteren van zelfredzaamheid consument) niet ondersteunen of wil je gewoon niet op ons woonplatform aanwezig zijn? Dan is het mogelijk jouw woning af te laten schermen. Je kunt hiervoor simpelweg op de pagina van jouw woning het feedback formulier invullen via de knop ‘Feedback?’ rechts bovenaan. Wij koppelen dan z.s.m. terug dat we jouw woning hebben afgeschermd.

 • Welke bronnen worden gebruikt voor de openbare data?

  Jumba gebruikt meerdere openbare bronnen. De informatie over een woning zoals het bouwjaar en de woonoppervlakte halen wij uit de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). De foto van de woning komt van Google Maps. De informatie over de buurt komt van het Centraal bureau voor de statistiek (CBS). Het energielabel komt vanuit de overheid en de gemeentelijke vaste lasten komen vanuit de gemeenten.

 • Wat betekent ‘claim jouw woning’ en hoe doe ik dat?

  Om zelf de regie te nemen over jouw woning kun je jouw woning claimen. Claimen houdt in dat je aangeeft dat jij de eigenaar bent van een woning. Het claimen van je woning gaat heel makkelijk:

  • Maak een Jumba account aan. Dat kan via registratie of via de 'aanmelden' knop rechtsboven.
  • Log in met je account. Dat kan via login of via de 'inloggen' knop rechtsboven.
  • Na het inloggen zie je een welkomsttekst. Na de welkomsttekst volgt de mogelijkheid om jouw woning te claimen.
  • Je vult je postcode en huisnummer (met eventuele toevoeging) in en je ziet vervolgens de woning.
  • Je bevestigt dat dit inderdaad jouw woning is.
  • Je ziet dat de claim in behandeling is.

  Heb je al een account? Ga dan naar mijn woning en vul de gegevens in.

 • Hoe lang duurt het voordat mijn claim wordt goedgekeurd?

  Claims worden op werkdagen binnen 24 uur toegewezen. In het weekend kan dit iets langer duren. Wanneer je na 72 uur nog niets gehoord hebt raden we je aan een mail sturen naar support@jumba.nl.

 • Ik heb een huurwoning kan ik deze ook claimen?

  Op dit moment is het helaas nog niet mogelijk om een huurwoning te claimen.

 • Wat zijn de voordelen van het ‘claimen’ van je woning?

  Door je woning te claimen krijg jij de regie over jouw woning. Zo kun je bijvoorbeeld je woning te koop zetten, en ontvang je berichten als er iemand interesse heeft in jouw woning, Daarnaast kun je de gegevens wijzigen, of uitbreiden. Jij bepaalt!

 • Waar komt de woonoppervlakte vandaan?

  De woonoppervlakte van een woning wordt opgehaald uit de BAG (basisregistratie gebouwen & adressen). Deze mogen een afwijking van 1,15 maal de wortel van de oppervlakte hebben.

  De BAG (Basisregistraties Adressen en Gebouwen) bevat de officiële gegevens van alle adressen en gebouwen in Nederland. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor het registreren en bijhouden van deze gegevens. Alle gemeenten zorgen ervoor dat een kopie van deze gegevens naar het Kadaster wordt gestuurd. Elke wijziging die de gemeente doet in de BAG registratie wordt automatisch naar het Kadaster gestuurd. Het Kadaster verzamelt alle gegevens van alle gemeenten in één zogenaamde Landelijke Voorziening. Het Kadaster zorgt er ook voor dat afnemers gegevens vanuit deze Landelijke Voorziening kunnen raadplegen.

 • Wat moet ik doen als de woonoppervlakte niet klopt

  Als de woonoppervlakte van een woning niet klopt kun je twee dingen doen:

  • Je kunt dit doorgeven aan je gemeente. Zij geven dit door aan het kadaster die vervolgens de vermelding in de BAG aanpast. Zodra er een nieuwe versie van de BAG uitkomt staan de gegevens vanzelf goed vermeld op Jumba.
  • Je kunt zelf de correcte woonoppervlakte invullen op de Jumba pagina van jouw woning. Zodra je jouw woning hebt geclaimd kun je zelf de gegevens zoals de woonoppervlakte aanpassen. Houd er dan rekening mee dat de woonoppervlakte van jouw woning nog steeds incorrect vermeld staat in de openbare registers.

Energielabels

 • Wat is een energielabel?

  Een definitief energielabel laat zien hoe energiezuinig uw huis is. Het label maakt duidelijk welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. De labelklassen voor woningen lopen van A t/m G. Woningen met een A-label zijn het energiezuinigst, woningen met een G-label zijn het minst energiezuinig. Het label geeft ook een overzicht van woningkenmerken, zoals het woningtype, isolatie, beglazing en verwarming.

 • Wat zijn de voordelen van een energielabel?
  • Het energielabel kan een gunstig effect hebben op de verkoop- of verhuurprijs van uw woning.
  • Een groener energielabel (bijvoorbeeld A, B of C) kan de verkoop of verhuur van uw huis versnellen.
  • Het energielabel bevat tips over het energiezuiniger maken van uw huis. Investeren in energiebesparende maatregelen levert meer wooncomfort en een lagere energierekening op.

Mijn Jumba-account

 • Wat kan ik met mijn Jumba account?

  Het hebben van een Jumba-account biedt vele mogelijkheden:

  • Je kan zelf gratis jouw woning te koop aanbieden.
  • Je kan gemakkelijk biedingen uitbrengen op woningen waarin jij graag zou willen wonen: zowel bij huizen die te koop staan, als bij huizen die niet te koop staan.
  • Je komt gemakkelijk in contact met andere woningzoekers en verkopers.
  • Je komt gemakkelijk in contact met makelaars en adviseurs.
  • Je krijgt toegang tot extra informatie zoals de Jumba marktwaarde schatting en de historische woning waarde.
  • Je kan een automatische zoekopdracht aanmaken, waardoor je een notificatie ontvangt wanneer er woningen te koop komen te staan die voldoen aan jouw eisen.
 • Zijn er kosten verbonden aan het aanmaken of hebben van een Jumba account?

  Nee, het gebruik van Jumba is geheel gratis. Je kunt gratis jouw woning te koop zetten en biedingen uitbrengen op woningen van anderen. Wanneer Jumba, of één van onze partners diensten voor je gaat verrichten waaraan kosten verbonden zijn, zal dit vooraf duidelijk worden aangegeven.

 • Ik wil geen e-mails meer van jullie ontvangen, hoe stel ik dat in?

  Helaas kun je op dit moment jouw e-mailvoorkeuren nog niet aanpassen.

 • Ik ben het wachtwoord van mijn Jumba account vergeten, wat nu?

  Als je je wachtwoord bent vergeten kun je heel gemakkelijk een nieuw wachtwoord aanvragen. Ga naar inloggen en klik op 'wachtwoord vergeten'. Je komt vervolgens op een pagina waar je je e-mailadres (waarmee je een Jumba-account hebt aagemaakt) invult. Na het invullen van je e-mailadres ontvang je op dat adres een bericht met verdere instructies. Wanneer je geen toegang meer hebt tot dit e-mailadres, kun je contact opnemen met ons via support@jumba.nl.

 • Hoe moet ik mijn Jumba account verwijderen?

  Op dit moment is het nog niet mogelijk om je account zelf te verwijderen. Wanneer je een mail met een verwijderverzoek stuurt naar support@jumba.nl zullen wij jouw account handmatig verwijderen.

Woningen volgen op Jumba

 • Hoe volg ik een woning?

  Je volgt een woning door in de lijst met zoekresultaten of op een woningdetailpagina op het ‘volgen’-symbool te klikken. Deze woning wordt nu toegevoegd aan jouw persoonlijke lijst met gevolgde woningen binnen jouw account.

 • Wat kan ik doen met een woning die ik volg?

  Als je een woning volgt dan kun je die vergelijken met andere woningen die je volgt. Zo kom je er snel achter welke woning het beste scoort op prijs, energielabel, buurt, of een van de andere categorieën. Daarnaast houden wij je op de hoogte van veranderingen aan de profielen van woningen die je volgt. Komt een van jouw favoriete woningen in de verkoop? Dan hoor je dat via ons automatisch en direct! Kun je als eerste contact opnemen met de eigenaar. Super handig toch?!

Mijn woning verkopen

 • Kan ik op Jumba zelf mijn woning verkopen, of heb ik een makelaar nodig?

  Voor de verkoop van je woning via Jumba heb je geen makelaar nodig. Je kan je woning helemaal zelf verkopen als je dat wilt. Wij bieden wel optionele hulp aan wanneer jij jouw woning via ons verkoopt. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om sommige zaken aan een professional over te laten. Denk hierbij aan het maken van de foto's, het tekenen van een plattegrond, of het laten uitvoeren van een taxatie. Ook kan je ervoor kiezen om de verkoop van de woning geheel over te laten aan een makelaar. Bij de verkoop van je woning via Jumba beslis je zelf hoe je het wilt! Wanneer Jumba of één van onze partners diensten voor je gaat verrichten waaraan kosten verbonden zijn, zal dit vooraf duidelijk worden aangegeven.

 • Hoe verkoop ik mijn woning op Jumba?

  Het te koop zetten van je woning gaat heel makkelijk via Jumba. Binnen een paar stappen staat jouw woning te koop.

  • Maak een account aan op Jumba. Ga hiervoor naar registreren.
  • Claim jouw woning.
  • Na het goedkeuren van de claim zie je op jouw woningpagina staan.
  • Klik op de 'Verkopen' knop, er wordt nu een aantal vragen gesteld en je krijgt de mogelijkheid om gegevens aan te passen en/of om hulp te vragen bij de verkoop.
  • Na een laatste bevestiging staat jouw woning te koop. Nu kun je de champagne alvast klaar zetten!
 • Zijn er kosten aan verbonden wanneer ik mijn woning via Jumba te koop aanbied?

  Nee, het te koop aanbieden van jouw woning op Jumba is geheel gratis. Wanneer Jumba of één van onze partners diensten voor je gaat verrichten waaraan kosten verbonden zijn, zal dit vooraf duidelijk worden aangegeven.

Geschatte marktwaardes

 • Wat houdt de Jumba marktwaarde schatting in?

  De Jumba marktwaarde schatting is een geschatte waarde die Jumba toekent aan woningen door middel van een berekening aan de hand van verschillende factoren. De Jumba marktwaarde schatting kan door woningeigenaren worden aangevuld met hun eigen waardering en toelichting.

 • Wat is het verschil met een taxatiewaarde?

  De Jumba marktwaarde schatting is geen taxatie. De Jumba marktwaarde schatting is een geschatte woning waarde, en is daarmee niet officieel. De Jumba marktwaarde schatting kan worden gezien als een indicatie en als startpunt voor verdere waardebepalingen van de woning. Een taxatiewaarde is een meer uitgebreide en officiële waardeschatting die is uitgevoerd door een erkende taxateur. De taxateur gaat te werk aan een hand van een vastgelegde methode. Wanneer je een taxatierapport nodig hebt voor een hypotheekaanvraag, dan dient deze gevalideerd te worden. In dat geval laat de taxateur het taxatierapport beoordelen en goedkeuren door het NWWI, het Nederlands Woning Waarde Instituut.

 • Hoe worden de geschatte marktwaardes berekend?

  De Jumba marktwaarde schatting geeft een een geschatte marktwaarde aan van de woning. Deze wordt berekend op basis van verschillende factoren waaronder gegevens over de woning zoals koopsom en datum, locatie, m2, perceelgrootte, bouwjaar en woningtype. Maar ook gegevens over vergelijkbare woningen in de buurt en de huidige markt. Met al deze factoren wordt er een berekening gemaakt om een waarde inschatting te geven over de woning.

 • De Jumba marktwaarde schatting van mijn woning klopt niet, wat kan ik doen?

  De Jumba marktwaarde schatting aanpassen kan helaas niet. Je kan wel zelf een waarde toevoegen aan je woning door de volgende stappen te volgen.

  • Maak een account aan op Jumba. Ga hiervoor naar registreren.
  • Claim jouw woning.
  • Na het goedkeuren van de claim zie je op jouw woningpagina staan.
  • Onder het kopje 'Jumba marktwaarde schatting' kun je aangeven dat de woningwaarde niet klopt. Hierbij kun je vervolgens een eigen waarde aangeven, met daarbij een toelichting.
  • Na het opslaan staat de door jou opgegeven waarde genoteerd bij jouw woning.
 • Indicatie van de woonlasten?

  Jumba geeft een indicatie van de woonlasten voor ieder adres. Dat doen we om jou inzicht te geven in de woonlasten die je voor een (koop)woning die je op het oog hebt mag verwachten. Dat weet je liever voordat je het huis koopt, dan er na toch?! We maken de schatting van de woonlasten voor iedere woning op zes onderwerpen:

  1. Hypotheek voor jouw koopwoning
  2. Gas, water en licht voor jouw koopwoning
  3. Onderhoud aan jouw koopwoning
  4. Verzekeringen voor jouw koopwoning
  5. Belastingen voor jouw koopwoning
  6. Internet, TV en bellen op jouw adres

  We kijken naar de hypotheek die nodig is voor de financiering van het huis en bepalen vervolgens de maandlasten. We gebruiken het energielabel en gemiddelde verbruik om de energielasten te bepalen. We kijken naar de leeftijd van het huis en bepalen vervolgens hoeveel je maandelijkse opzij zou moeten zetten voor onderhoud. Verzekeringskosten bepalen we op basis van gemiddelden en de woningwaarde. Net al de belastingen. Voor de kosten voor internet, TV en bellen baseren we ons op geldende marktprijzen en aanbiedingen. Zo weet jij voordat je een huis koopt hoe hoog jouw maandlasten ongeveveer gaan zijn. Super handig toch?!

  Als je toch nog vragen hebt over de inschatting van jouw woonlasten staan we natuurlijk voor je klaar! Je bereikt ons het best via e-mail.

Woning zoeken en volgen op Jumba

 • Hoe zoek ik woningen?

  Op Jumba kun je op verschillende manieren zoeken naar jouw droomhuis. Je kan op de homepagina direct aan de slag door op 'Zoeken' te klikken, of door op iedere willekeurige pagina direct jouw zoekopdracht in te vullen in het zoekveld bovenaan de website.

 • Ik heb interesse in een woning en wil meer informatie.

  Op Jumba tonen wij alle informatie die wij beschikbaar hebben over een woning en de directe omgeving daarvan. Voor meer informatie over een woning die te koop wordt aangeboden kun je contact opnemen met de eigenaar of makelaar die als contactpersoon bij de woning vermeld staat. Deze gegevens worden getoond op de pagina van de woning. Wil je meer informatie over een woning die niet te koop staat? Laat dan een reactie achter op de woningpagina, of klik op 'Toon interesse' om in contact te komen met de eigenaar van de woning.

 • Hoe kom ik aan de contactgegevens van de eigenaar van een woning?

  Het is alleen mogelijk om de contactgegevens van de eigenaar van de woning of diens makelaar in te zien wanneer een huis te koop wordt aangeboden. Wanneer je in contact wil komen met de eigenaar van een woning die niet te koop staat kun je een reactie achterlaten op de woningpagina, of op de knop 'Toon interesse' klikken. Jumba zal nooit contactgegevens verspreiden zonder nadrukkelijke toestemming van de betrokkenen.

Jumba voor professionals

Overige

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht