Inzicht in de woningmarkt
Bepaal of je goed zit of zet zelf de volgende stap

Voor kopers en verkopers

Ben je toe aan de volgende stap? Dan kun je wel wat inzicht en overzicht gebruiken. Daarom combineert Jumba Wonen op een unieke onafhankelijke manier een landelijk inzicht in de woningmarkt met de beste onlinemakelaarsdiensten en een gloednieuw overzichtelijk biedingssysteem.

Je woning aan- of verkopen is bij Jumba Wonen gemakkelijk én je kunt zelf bepalen wanneer je hulp van een Jumba Expert nodig hebt. Op die manier maken we de woningmarkt een stuk transparanter en begrijpelijker voor jou.

Woningen zoeken

Jumba transparant verkopen

Jumba is een eerlijke onlinemakelaar, de verkopers zetten zelf hun woningen via het Jumba platform te koop. We hebben geen enkel belang bij de hoogte van een verkoopprijs of de keuze van een financieel product omdat we met standaard fees werken. Als verkoper volgt je jouw eigen proces. Wil je ergens hulp bij? Dan kun je ervoor kiezen om op dat moment een Jumba Expert in te schakelen.

Advies van Jumba experts

Een Jumba Expert is gecertificeerde financieel- en woon-specialist die als geen ander weet wat er speelt in de regionale markt van jouw koopwoning. Het Jumba platform fungeert voor onze Experts als centrale kennisbank en wordt aangevuld met de meest efficiënt software tools en opgedane vakkennis. Op deze manier kan Jumba iedereen die daaraan behoefte heeft van het beste aanvullende advies voorzien en dat alles tegen zeer scherpe tarieven in de markt. Onze Jumba Experts staan voor je klaar als het gaat om net dat extra beetje advies. Uiteraard bestaat ook de mogelijkheid dat een Jumba Expert je helemaal ontzorgt maar alleen op de manier zoals jij het wilt. Jij kijkt namelijk altijd mee!

Hoe werkt Jumba Wonen?

Informatie

Jumba Wonen geeft voor iedereen een zo volledig mogelijk beeld van de woningmarkt en maakt daarmee het aankoop- en verkoopproces zo eenvoudig mogelijk. Dit doen wij door actief informatie over woningen en omgevingskenmerken te verzamelen vanaf meerdere bronnen. We verrijken deze informatie op basis van openbare data.

Eigen technologie

we creëren vernieuwende inzichten over woningen, wijken en buurten. Daarnaast geven we je met onze eigen technologie o.a. een uniek beeld van de waarde van jouw woning.

Verkoop platform

Vervolgens bieden we Woning verkopers de mogelijkheid om onder eigen regie professioneel de eigen woning te verkopen. Daar waar het spannend wordt kunnen Jumba experts bijspringen voor advies.

Op Jumba Wonen vind je alle woningen van Nederland met hun actuele status:

 • Open voor reacties (uniek op Jumba)
 • Binnenkort te koop
 • Te koop
 • Niet beschikbaar

Indien van toepassing dan vind je ook altijd op welke locatie een woning te koop staat en of er een andere makelaar dan Jumba is betrokken.

Voorbeeld van openbare bronnen zijn:

 • Basisadministratie Adressen en Gebouwen (BAG) voor alle adressen
 • Gemeentelijke websites voor alle gemeentelijke belastingtarieven
 • Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)
 • Publieke Dienstverlening op de Kaart (PDOK)

Voorbeeld van unieke eigen technologie:

Met behulp van onze eigen technologie maken wij een modelmatige woningwaarde voor beheerders van woningprofielen of Jumba.nl. Door het combineren van verschillende databronnen en rekenmodellen wordt voor alle woningen in Nederland een unieke waarde gegenereerd. Hiermee creëren we meer transparantie op de markt, doordat het voor iedereen inzichtelijk wordt hoe de vraagprijs van een woning zich verhoudt tot een objectieve modelmatige marktwaarde.

WAT IS HET VERDIENMODEL VAN JUMBA?

Data

We verdienen geen geld aan de persoonlijk gerelateerde informatie die wij van onze gebruikers verzamelen en tonen op de website Jumba.nl. Jumba levert informatie en softwarecomponenten die zakelijke afnemers voorbereiden op een woningmarkt waarop consumenten centraal staan. Jumba verstrekt nooit persoonsgegevens aan derden zonder dat je daarvoor expliciet toestemming geeft. Hierover lees je meer in onze privacy policy.

Verkoop

Je huis verkopen via het JUMBA Wonen biedingsplatform is voor de verkoper gratis. Geen "addertjes". Mocht je behoefte hebben aan aanvullende diensten zoals bijvoorbeeld financieel advies of extra makelaars expertise dan wordt deze separaat middels een 'menukaart model' aangeboden.

Aankoop

Als je een bod uitbrengt, dan gaat dat online via het Jumba woningdossier. Uiteraard gaat het plaatsen van een bod eenvoudig en transparant. Voordat je het bod bevestigt, krijg je inzicht in alle kosten koper. Deze kosten koper bevat ook de vaste Jumba fee. Alleen de koper die de woning gegund krijgt betaalt deze fee.

De voordelen van Jumba Wonen op een rijtje:

 • Alle informatie van jouw woning op één plek beschikbaar.
 • Altijd op de hoogte van de actuele waarde van jouw woning.
 • Beheer zelf je eigen woningprofiel.
 • Gedetailleerde buurtinformatie.
 • Favoriete woningen volgen.
 • Jouw woning vrijblijvend en gratis verkopen.
 • Transparant bieden op woningen via uniek biedingsplatform.
 • Jumba Wonen Expert inschakelen wanneer jij dat wil.
 • Overzichtelijk woningen zoeken.
 • Gemakkelijk in contact komen met geïnteresseerde woningeigenaren.
 • Mogelijkheid tot peilen van interesse in jouw woning.