#9

Miljoenenwoningen

Nederland telt momenteel 48.300 miljoenenwoningen, zo stelt technologiebedrijf Calcasa in haar 'jaarverslag 2016 miljoenenwoningen'. Een miljoenenwoning is simpelweg een woning met een geschatte marktwaarde van een miljoen euro of meer. Gemiddeld steeg de waarde van een miljoenenwoning over 2016 met 6,9%. Het aanbod miljoenenwoningen steeg ook over 2016, namelijk met 8,3%. 

Top 10 meeste miljoenenwoningen

De meeste miljoenenwoningen staan in Amsterdam, waar 6.300 miljoenenwoningen te vinden zijn. Interessant is de positie van Rotterdam. In de havenstad staan zowel 1.250 miljoenenwoningen (plaats 6 in de top 10, 44% meer miljoenenwoningen dan een jaar eerder), maar ook het grootste aandeel goedkope koopwoningen, voor een prijs van minder dan 100.000 euro, staat in Rotterdam.

Waddeneilanden

Frappant is de vergelijking met de Waddeneilanden die een aantal keer in het rapport van Calcasa terugkomt. De keizersgracht is namelijk met alle miljoenenwoningen die daar staan duurder dan alle woningen op het Waddeneiland Terschelling. Daarnaast is een van de duurste straten van Den Haag, de Laan van Meerdervoort, duurder dan het volledige woningbestand van Vlieland, Ameland en Schiermonnikoog bij elkaar. 

Zoek hier jouw eigen woning op en bekijk de modelmatige woningwaarde. 

Klik hier voor meer nieuws.

Top