#44

Huis verkopen of niet? | Jumba.nl

Weten hoe jouw huis in de markt ligt?

In zes stappen kosteloos kijken hoe jouw woning in de markt ligt

Twijfel je nog of je je huis wilt verkopen of niet? Of vraag je je wel eens af: “wie wil mijn huis kopen”? Bij Jumba kijk je gemakkelijk en geheel gratis hoe jouw woning in de markt ligt. Hoe werkt dat eigenlijk? En waarom biedt Jumba die mogelijkheid?

Wie wil mijn huis kopen? En hoe ik kan kijken hoe mijn woning in de markt ligt?

Allereerst leggen we graag uit hoe het werkt om zelf te kijken hoe jouw woning in de markt ligt. Deze informatie kan erg nuttig zijn bij de beslissing om je huis te verkopen of niet. Wil je gelijk meer weten over waarom we deze mogelijkheid bieden? Lees dan verder onderaan dit artikel of op de pagina met ons verhaal.

Direct starten met kijken hoe jouw woning in de markt ligt? Klik dan hier!

Direct starten en antwoord krijgen op de vraag: wie wil mijn huis kopen? Klik dan hier!

Stap 1: zoek jouw woning

Om te kijken hoe jouw woning in de markt ligt via Jumba moet je allereerst je woning claimen (dat is jouw woning koppelen aan jouw profiel). Om je woning te claimen moet je eerst jouw woning opzoeken. Via de zoekbalk rechtsboven in (klik op de loep) kan je, door je adres in te vullen, gemakkelijk jouw woning vinden. 

Stap 2: claim jouw woning

Wanneer je op de pagina van je woning bent zie je bovenin staan ‘Dit is mijn woning’. Door hierop te klikken koppel je jouw woning aan jouw profiel op Jumba. Deze claim komt nadat je die hebt ingediend bij ons terecht ter controle. Kort op het indienen van jouw claim, sturen we je een mailtje met de bevestiging.

Stap 3: bewerk jouw woning

Allereerst staat er al een hoop algemene info uit openbare bronnen op de pagina van jouw woning. Super handig toch?! Zo helpen we je een handje met het vullen van jouw woning-profiel-pagina. Maar je kunt uiteraard ook gegevens aanpassen en aanvullen. Denk bijvoorbeeld aan extra info over jouw woning of over de buurt. Je kunt ook foto’s toevoegen en een omschrijving geven. Ook al weet je nog niet zeker of je je huis wilt verkopen of niet, hoe completer jouw woning-profiel-pagina, hoe meer informatie potentiële kopers krijgen.  

Stap 4: controleer jouw woning pagina

Wanneer je de gegevens van jouw woning verder hebt aangevuld kun je terug naar de pagina van jouw woning om het resultaat te bekijken. Jouw woning-profiel-pagina ziet er nu als het goed is een stuk hipper uit! 

Stap 5: hoe ligt mijn huis in de markt?

Na het aanvullen van de gegevens (althans, dat is de logische volgorde volgens ons), kun je direct jouw woning in de 'stille' verkoop plaatsen. Dat is geheel vrijblijvend, kost je niets en verplicht je ook tot niets! Dit doe je door op de pagina waar je de woning-gegevens kunt bewerken, aan te geven dat de status van de woning 'te koop', 'op termijn beschikbaar' of 'open voor bod' is (welke woningstatussen we hebben en wat ze betekenen lees je hier) Vervolgens doorloop je een kort proces waarin je bepaalde informatie kunt aanvullen. Aan het eind van dat proces staat jouw woning open voor biedingen en interessen op Jumba. Laat die reacties maar binnenstromen! Wie wil jouw huis kopen? Wie niet?!

Stap 6: hulp nodig? Samen met onze partners helpen we je verder!

In het hele proces heb je de keuze om alles zelf te doen, maar je kan ook contact opnemen met een financieel adviseur of offertes opvragen om de verkoop toch (deels) uit handen te geven. Dit doen we alleen op jouw aanvraag, dus we gaan je niet spammen met allerlei aanbiedingen en offertes! Via Jumba kun je in contact komen met financieel-, aankoop- en verkoopadviseurs door gebruik te maken van deze optie. Hierna wordt er contact met je opgenomen om je te helpen met je vraag. Meer weten over wie onze partners zijn? Je leest het hier!

Waarom we de mogelijkheid bieden

Heel simpel: het woningaanbod droogt op! En een belangrijke reden voor dat teruglopende aanbod is dat consumenten maar moeilijk met elkaar in contact komen om het over interesses in woningen te hebben. Jumba maakt de woonmarkt laagdrempelig toegankelijk. Via Jumba kun je zelf de woonmarkt betreden. Alles wat je op de bestaande woonplatformen niet zelf kan, kun je bij Jumba wel zelf proberen en regelen. Uit onderzoek blijkt dat veel consumenten eerst willen weten hoe hun huis in de markt ligt, voordat ze bijvoorbeeld contracten gaan sluiten met allerlei adviseurs. 

En zeg nou zelf: vind je het niet prettiger om eerst te kijken in het volledige assortiment voordat je jouw pijlen richt op een specifieke woning? Doordat Jumba jou in staat stelt zelf vrijblijvend en gratis te koppelen aan jouw profiel, kun je laagdrempelig kijken hoe jouw woning in de markt ligt. Mooi toch?! Jij bepaalt uiteraard helemaal zelf of je je huis wilt verkopen of niet.

Heb je besloten jouw woning te gaan verkopen en heb je uiteindelijk toch wat hulp nodig bij het verkopen van jouw woning? Dan helpen wij je vrijblijvend bij het vinden van een makelaar en/of adviseur (zoals hierboven beschreven in stap 6). We geven openheid over de partners waar we mee werken en laten zien dat Jumba samenwerkt met een betrouwbare groep dienstverleners. 

Meer info nodig?! Hebben we!

We hopen dat dit artikel je antwoord heeft gegeven op de vraag of je je huis wilt verkopen of niet. Wil je meer lezen over hoe het aankoop- of verkoopproces van een woning precies werkt? Dat lees je hier en hier.

Wil je liever eerst eens kijken wat je überhaupt kunt betalen in jouw zoektocht naar een nieuwe woning? Doe dan gratis en vrijblijvend de Jumba Woonscan! Binnen 1 minuut weet je waar je aan toe bent. 

Loop je in jouw woningzoektocht vast op een financiële vraag over jouw situatie? Stel hem vrijblijvend via onze financiële-vragen-tool en we helpen je gelijk verder op weg!

Top