#8

Tiny houses nu ook in Nederland

Heb jij weleens gehoord van tiny houses? Of ken jij iemand die woont in of interesse heeft in een Tiny house? Deze opkomende trend in woon-land krijgt ook in Nederland steeds meer voet aan de grond. Onder andere in de home-town van ons moederbedrijf Newest Industry, Bergen op Zoom.

Een tiny home is een woning die kleiner is dan 50 vierkante meter, maar waar wel alle voorzieningen van een moderne woning in aanwezig zijn.

Het idee van een tiny home is dat je op een comfortabele maar eenvoudige manier woont op een oppervlakte van niet meer dan 50 vierkante meter, maar wel voorzien van alle moderne gemakken. Het verbruik van materialen, energie en ruimte wordt door wonen in kleinere woningen drastisch verminderd en daarmee heeft de tiny house beweging ook een sociale en maatschappelijke invalshoek. Naast deze invalshoek is het natuurlijk ook zo dat het bouwen van een klein huis allerlei andere voordelen heeft: zo is de bouwtijd veel korter, het energieverbruik veel lager en door het mindere materiaalverbruik de prijs dus ook een stuk lager. Economisch gezien dus geen onverstandige keuze. Ook is het vinden van een perceel voor het bouwen van een tiny home een stuk makkelijker, want er is immers veel minder plek nodig. 


Je leest meer over de proef in Bergen op Zoom via deze link. 

Top