#17

ZELF WONING KOPEN OF VERKOPEN EN ZELF ONLINE HYPOTHEEK AFSLUITEN | Jumba.nl

ZELF WONING KOPEN OF VERKOPEN EN ZELF ONLINE HYPOTHEEK AFSLUITEN

De woonconsument is geen wandelende pinpas

De drempels op de woonmarkt zijn hoog. Consumenten krijgen te maken met hoge basiskosten op het moment dat ze op de woningmarkt in actie willen komen. Weten hoe jouw koopwoning in de markt ligt? Kost geld. Aankoophulp? No-cure, no-pay services zijn een uitzondering. De gezamenlijke partners in de woningmarkt moeten de consument minder als wandelende pinpas zien! Dat dit vandaag de dag nog wel zo is, zorgt voor toenemende schaarste van woningen op de markt. Steeds minder mensen bewegen, want zelfs oriënteren kost al veel geld. Maar het kan ook anders! Je kunt ook gewoon zelf starten met de verkoop van jouw huis!

Drempels omlaag, meer woningen beschikbaar

Uiteindelijk kunnen we (nee, moeten we) de woonmarkt met elkaar op gang houden. Bewoners verlaten hun woning en betrekken een nieuwe woning op een andere plek. Hoe lager de drempels om in actie te komen, hoe soepeler het proces van vraag en aanbod loopt en hoe eerder woonconsumenten in actie komen. En dat is precies waar het voordeel voor de woonconsumenten en partners in de woonmarkt zit. Verlagen we samen de drempels en komen meer mensen in beweging, dan is er meer aanbod van woningen en zijn er in potentie meer transacties dan ooit! Iets waar we met z'n allen heel enthousiast van zouden moeten worden, aangezien een goede doorstroom garant staat voor een gezondere woonmarkt. 

​Steeds meer tools om zelf te starten met de verkoop van jouw woning

De zelfredzaamheid van de consument op de woonmarkt stijgt continue, De woonconsument kan steeds meer gebruik maken van online tools en platformen, waar zelf actie kan worden ondernomen. Op Jumba zet je bijvoorbeeld gratis je woning te koop en start je het verkoopproces dus helemaal zelf. Maar ook als het gaat om hypotheken is deze beweging ingezet. Denk aan het zelf berekenen van een maximale hypotheek of het berekenen van bruto en netto maandlasten. Centraal Beheer heeft bijvoorbeeld onlangs de Hypotheek Academie gestart. Daarmee inspelend op de 30% starters die geen hypotheek adviseur willen. Steeds meer banken bieden daarnaast online platformen waarmee je zelf een hypotheek kunt aanvragen. Weten waar je met energiebesparing moet beginnen? De Huisscan van Greenhome laat je (gratis) zien wat de mogelijkheden zijn en waar je kunt beginnen. 

​Verander samen met ons de woonmarkt!

Kom zelf in actie! Verander de woonmarkt samen met ons! Maak een account, bekijk een online academie, doe een berekening en oriënteer jezelf goed. Dat hoeft niks te kosten en je wordt er ontzettend veel wijzer van. 

Heb jij tips voor tools die je zelf bent tegengekomen? Heb je feedback op tools die je op Jumba zou willen zien? Laat ze hier achter. 

Top