Rentemiddeling:
Jumba geeft antwoord op veelgestelde vragen

De hypotheekrente is momenteel nog steeds historisch laag. Super fijn als je nu begint met het zoeken naar een huis en ook leuk als je net een nieuwe rentevaste periode gaat krijgen. Maar staat jouw rente ook al jaren vast? En wil je eigenlijk wel een graantje meepikken van de lage rente van dit moment? Het lijkt misschien alsof je in die gevallen helemaal niks hebt aan die lage tarieven. Maar dat is niet helemaal waar. Rentemiddeling wordt door steeds meer hypotheekverstrekkers aangeboden en is misschien ook wel een goede oplossing voor jou.

Rentemiddeling geeft je de mogelijkheid om vóór het einde van de lopende rentevaste periode een nieuwe rentevaste periode te starten. Daar hoort dus ook een nieuwe hypotheekrente bij. Die nieuwe rente wordt dan gebaseerd op de huidige marktrente en jouw huidige geldende hypotheekrente. Dan heeft die lage rente dus toch ook een voordeel voor jou! Let wel: voor zo’n aanpassing betaal je meestal een boete. Soms wordt die verwerkt in het nieuwe rentetarief na middeling.

Top! Het is dus mogelijk om rente te middelen tegen betaling van een boete. Als je meer bespaart dan de boete, kan dat dus aantrekkelijk zijn. Maar wanneer is het een verstandige keuze? En hoe reken je dat uit? Jumba werkt hiervoor samen met Zorgeloosch en heeft de Rentemiddelingsdesk geïntegreerd. Die tool geeft je alle inzichten na het invoeren van een aantal gegevens. Je ziet gelijk hoeveel je bespaart. Super handig!

Deze Rentemiddelingsdesk respectievelijk dit Aanvraagformulier wordt verzorgd door Zorgeloosch B.V.. Zorgeloosch B.V. stelt u met deze dienst in de gelegenheid om berekeningen uit te voeren en rentemiddeling aan te vragen. Op deze dienst zijn de disclaimer, algemene voorwaarden en privacy statement van Zorgeloosch B.V. van toepassing. Alle eventueel door u ingevoerde gegevens zullen worden ingevoerd bij Zorgeloosch B.V. en niet bij Jumba. Deze berekeningen worden uitgevoerd op basis van algemene uitgangspunten en door u ingevoerde gegevens en kunnen afwijken van de voor u geldende omstandigheden. De uitkomsten van de berekeningen zijn uitsluitend ter indicatie en daaraan kunnen dan ook geen rechten ontleend worden. Zorgeloosch aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekeningen, dan wel voor de uitkomst daarvan. Zorgloosch is als vergunninghouder ingeschreven bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onder vergunningnummer 12018208 en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder dossiernummer 37120192.