Verfijn je zoekopdracht Sluiten

Zoek op

Prijs

Woonoppervlakte Toon alle opties

Perceeloppervlakte Toon alle opties

Kamers Toon alle opties

Slaapkamers Toon alle opties

JOUW ZOEKPROFIEL

Als je je zoekopdracht opslaat in jouw zoekprofiel, dan helpen wij je met zoeken naar je droomhuis.

Omgeving Broekland

Broekland is een kerkdorp in de gemeente Raalte, gelegen in de Nederlandse provincie Overijssel. Broekland telt 1162 inwoners (CBS, 1 januari 2016) en ligt in de streek Salland, tussen Raalte, Wijhe en Olst. Broekland heeft een aantal voorzieningen zoals een bibliotheek, een basisschool en een sporthal. In het centrum van het dorp liggen de Marcellinuskerk, een café en diverse winkels, waaronder een supermarkt en een warme bakker. Iedere dinsdag is er in het centrum van Broekland op het Bouwhuisplein een kleine markt.

Er zijn in totaal 435 huishoudens. Deze bestaan uit 95 eenpersoons-huishoudens, 140 tweepersoons-huishoudens en 195 huishoudens met één of meer kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2.7 personen.

Deze gemeente heeft een migratieoverschot per 1.000 inwoners van 2.8. Dit geeft aan dat er meer bewoners de gemeente in zijn verhuisd dan eruit.

Bron: CBS en Wikipedia

Geslacht

50.6 %
49.8 %

Huishoudens

21.8 %
32.2 %
44.8 %

Luchtkwaliteit

De luchtkwaliteit wordt uitgedrukt aan de hand van twee meetwaarden voor NO2 (stikstofdioxiden) en PM10 (fijnstof) , hoe lager de meetwaarde, des te beter de luchtkwaliteit is. De luchtkwaliteit voor de gemeente Raalte is onder gemiddeld met een provinciale score van 16 μg/m3 NO2 (-4.1 μg/m3 onder landelijk gemiddelde) en 19.9 μg/m3 PM10 (grof fijnstof) (-0.7 μg/m3 onder landelijk gemiddelde).

Bron: RIVM