Filters

Verfijn je zoekopdracht

Zoek op

Prijs

Woonoppervlakte Toon alle opties

Perceeloppervlakte Toon alle opties

Kamers Toon alle opties

Slaapkamers Toon alle opties

Omgeving Hengevelde

Hengevelde is een dorp in de Twentse gemeente Hof van Twente binnen de Nederlandse provincie Overijssel. Het dorp is gelegen aan de provinciale weg Goor-Haaksbergen. Een groot deel van de bevolking behoort tot de rooms-katholieke kerk. In het dorp staat de rooms-katholieke parochiekerk gewijd aan de heiligen Petrus en Paulus. Het officiële patrocinium van Sint-Petrus is afgeleid van de oudere parochie van Goor.

Er zijn in totaal 2.080 huishoudens. Deze bestaan uit 520 eenpersoons-huishoudens, 624 tweepersoons-huishoudens en 946 huishoudens met één of meer kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2.65 personen.

Deze gemeente heeft een migratieoverschot per 1.000 inwoners van 2. Dit geeft aan dat er meer bewoners de gemeente in zijn verhuisd dan eruit.

Bron: CBS en Wikipedia

Geslacht

51.1 %
48.9 %

Huishoudens

25 %
30 %
45.5 %

Luchtkwaliteit

De luchtkwaliteit wordt uitgedrukt aan de hand van twee meetwaarden voor NO2 (stikstofdioxiden) en PM10 (fijnstof) , hoe lager de meetwaarde, des te beter de luchtkwaliteit is. De luchtkwaliteit voor de gemeente Hof Van Twente is onder gemiddeld met een provinciale score van 16 μg/m3 NO2 (-4.1 μg/m3 onder landelijk gemiddelde) en 19.9 μg/m3 PM10 (grof fijnstof) (-0.7 μg/m3 onder landelijk gemiddelde).

Bron: RIVM