Filters

Verfijn je zoekopdracht

Zoek op

Prijs

Woonoppervlakte Toon alle opties

Perceeloppervlakte Toon alle opties

Kamers Toon alle opties

Slaapkamers Toon alle opties

Omgeving Nieuwdorp

Nieuwdorp is een dorp in de gemeente Borsele, in de Nederlandse provincie Zeeland. Het dorp heeft 1172 inwoners (01-01-2011). Tot 1970 behoorde Nieuwdorp tot de gemeente 's-Heer Arendskerke. De heren van 's-Heer Arendskerke hadden in de 17e eeuw het recht op alle op- en aanwassen tussen Walcheren en de Bevelanden. Het is niet bekend waaraan ze dit recht verdiend hadden. Normaal gesproken waren de aanwassen eigendom van de heren aan wiens land het grensde. De heren van 's-Heer Arendskerke besloten om de West-Kraaijertpolder volgens een nieuwe methode droog te leggen. Het bedijkingsplan van deze nieuwe polder liet in een hoek van de polder ruimte voor een dorp. Op deze locatie is Nieuwdorp ontstaan. Het dorp heette toen gewoon het Nieuwe Dorp in de West-Kraaijert. 's-Heer Arendskerke kreeg de naam het Oude Dorp. Niet veel later besloten de heren ook het gebied naast de West-Kraaijertpolder te bedijken. Deze polder kreeg de naam Nieuwe-Westkraaijertpolder. De dijk die de polders scheidde lag tot 1970 dwars door het dorp. Na de Nieuwe West-Kraaijert werd vervolgens de Zuid-Kraaijert en de Noord-Kraaijert ingepolderd. Toen het latere Lewedorp in de Noord-Kraaijert werd gesticht kreeg dit dorp oorspronkelijk de passende naam Noord Kraaijert.

Er zijn in totaal 495 huishoudens. Deze bestaan uit 170 eenpersoons-huishoudens, 145 tweepersoons-huishoudens en 180 huishoudens met één of meer kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2.4 personen.

Deze gemeente heeft een migratieoverschot per 1.000 inwoners van -1.7. Dit geeft aan dat er meer bewoners de gemeente uit zijn verhuisd dan erin.

Bron: CBS en Wikipedia

Geslacht

53 %
47.4 %

Huishoudens

34.3 %
29.3 %
36.4 %

Luchtkwaliteit

De luchtkwaliteit wordt uitgedrukt aan de hand van twee meetwaarden voor NO2 (stikstofdioxiden) en PM10 (fijnstof) , hoe lager de meetwaarde, des te beter de luchtkwaliteit is. De luchtkwaliteit voor de gemeente Borsele is onder gemiddeld met een provinciale score van 17.1 μg/m3 NO2 (-3 μg/m3 onder landelijk gemiddelde) en 18.4 μg/m3 PM10 (grof fijnstof) (-2.2 μg/m3 onder landelijk gemiddelde).

Bron: RIVM