Filters

Verfijn je zoekopdracht

Zoek op

Prijs

Woonoppervlakte Toon alle opties

Perceeloppervlakte Toon alle opties

Kamers Toon alle opties

Slaapkamers Toon alle opties

Omgeving Spijkerboor

Spijkerboor is een klein dorp in de gemeente Aa en Hunze in de provincie Drenthe (Nederland). Het dorp ligt op het kruispunt van de weg Annen-Veendam en de weg van Gieterveen naar Zuidlaarderveen. Even ten zuidoosten van het dorp ligt het dorp Nieuw Annerveen, aan de noord-west kant ligt Oud Annerveen.

Er zijn in totaal 100 huishoudens. Deze bestaan uit 20 eenpersoons-huishoudens, 41 tweepersoons-huishoudens en 40 huishoudens met één of meer kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2.35 personen.

Deze gemeente heeft een migratieoverschot per 1.000 inwoners van -2.7. Dit geeft aan dat er meer bewoners de gemeente uit zijn verhuisd dan erin.

Bron: CBS en Wikipedia

Geslacht

52.8 %
47.2 %

Huishoudens

19.5 %
40.5 %
40 %

Luchtkwaliteit

De luchtkwaliteit wordt uitgedrukt aan de hand van twee meetwaarden voor NO2 (stikstofdioxiden) en PM10 (fijnstof) , hoe lager de meetwaarde, des te beter de luchtkwaliteit is. De luchtkwaliteit voor de gemeente Aa En Hunze is onder gemiddeld met een provinciale score van 13.3 μg/m3 NO2 (-6.8 μg/m3 onder landelijk gemiddelde) en 17.8 μg/m3 PM10 (grof fijnstof) (-2.8 μg/m3 onder landelijk gemiddelde).

Bron: RIVM